Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da razumemo poruke koje dobijamo u snovima

Snovi mogu da budu probuđene misli koje inače krijemo sami od sebe u podsvesti, ali i lekcije karme koje će u našu dušu ući još dublje...

  Izvor: Foto: Profimedia

Kada spavamo susrećemo se s brojnim snovima koji u svom sadržaju variraju od beznačajnih posledica dnevnih događanja pa sve do proročanskih vizija. Reč je o nečemu što izmiče uobičajenim klasifikacijama našeg racionalnog uma i pruža priliku da dobijemo direktno iskustvo drugih dimenzija postojanja...

Uprkos tome, prosečan pripadnik naše potrošačke civilizacije snovima će pružiti potpuno beznačajnu ulogu i eventualno s vremena na vreme njihovo značenje potražiti u nekoj od površno napisanih sanjarica. Jedna od najzanimljivijih funkcija snova koja po pravilu privlači najviše pažnje jeste mogućnost da se analizom sna može predvideti neki događaj, kako ugodan, tako i neugodan.

Većina ljudi, kada razmišlja o svojim snovima, pretpostavlja da njihov sadržaj ima isti značaj kao i bilo koji vid proricanja. Zbog toga smatraju da će se analizom sna doći do nekakve vrste vidovitosti, odnosno da san govori šta će se dogoditi u budućnosti. Međutim, funkcija snova je mnogo, mnogo značajnija od pukog proricanja i zapravo, samo određena vrsta snova, koja uopće nije česta, spada u ovu grupu.

Svako sanja na svoj način: veza snova i horoskopskih znakova...

Takođe među ovakvim snovima se mora napraviti razlika i sprovesti njihova tačna i precizna klasifikacija pa možemo posebno govoriti o predviđajućim, proročanskim i o telepatskim snovima gde svaka grupa ima svoje specifične karakteristike i značaj. Grubo i jednim imenom, sve tri vrste snova nazivamo prekognitivnim.

Mogućnost da je san predvideo nešto dobro izaziva u osobi slatki spokoj iščekivanja tog srećnog događaja i motiviše ga da u realnosti pomogne što skoriju realizaciju, a predviđanje neke neugodnosti uglavnom izaziva strepnju koja, iako neugodna, može biti od pozitivnog značaja ako predstavlja upozorenje. U krajnjem slučaju, predviđanje loših događaja kroz snove može, u psihološkom smislu, pripremiti osobu za ono što sledi (kada do događaja dođe), manje je stresa i čitava situacija se može bolje i racionalnije prihvatiti.

Analitičari snova sa sigurnošću i u potpunosti (kao i kad su drugi snovi u pitanju) nikada ne mogu stopostotno tvrditi da li je neki san proročanski ili ne. Ono na što uvek treba gledati kao na verovatni pokazatelj da se radi o proročanskom snu je mogućnost da se jedan te isti san ponavlja, da nosi upozoravajuću poruku i da se javlja kod osobe koja malo sanja ili bar nije navikla da ima prekognitivne snove. Međutim, osobe koje često imaju prekognitivne snove uglavnom već intuitivno i same, bez stručne analize, mogu pretpostaviti da se o takvom snu zaista i radi.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj