Ne morate biti fengšui stručnjak kako bi energija sreće i obilje ispunila vaš dom, već je dovoljno da primenite par jednostavnih saveta, piše Lovesensa.

Ovi feng šui trikovi ne zahtevaju trošenje novca i ne ugrožavaju izgled vašeg doma.

Stručnjaci feng šui tradicije predlažu 3 jednostavna načina da privučete novac i odbacite lošu energiju.

1. Ogledalo u trpezariji

Ovo je stari feng šui trik za popravljanje finansijske situacije. Treba da stavite ogledalo u trpezariju, ali tako da reflektuje sto za ručanja. Trpezarijski sto je mesto na kojem se porodica okuplja, gde se hranimo, negujemo sebe.

Ogledalo će učiniti da se takva pozitivna energija udvostruči. Kada stavite ogledalo u trpezariju, pazite da ne reflektuje izlazna vrata, jer to znači da će energija obilja brzo napustiti dom.

2. Vrata na kupatilu i toaletu

Kupatilo u feng šuiju predstavlja mesto gde odlazi otpadna, prljava voda. Kako biste se zaštitili od negativne energije u kući, neka vrata od kupatila i toaleta buidu uvak zatvorena. Ako su vrata na ovim prostorijama zatvorena, sprečavate da energija zdravlja i novca izađe iz vašeg doma.

3. Popravite slavine koje cure

Prema feng šuiju curenje vode iz vodokotlića ili iz slavine donosi lošu finansijsku situaciju i nepredviđene troškove. Potrošite malo novca na popravke u kući ili pokušajte sami da rešite ovaj kvar. Feng šui stručnjaci ističu da curenje i konstantno slivanje vode u kući predstavlja i odlazak novca iz porodičnog budžeta.

Izvor: Lovesensa