Tokom proleća važno je da dodatno prihranimo i negujemo sobnebiljke. Stručnjaci preporučuju da je važno presaditi biljke koje su prerasle saksiju, ali i dodati novu zemlju svim biljkama nakon zime.

Ako imate cveže koje voli jače Sunce i može da se iznese napolje, onda ih iznesite u dvorište ili terasu sa prvim lepim danima proleća.

Pročitajte još:

Neverovatne prednosti uzgajanja cveća u stanu: dekoracija, miris i još ponešto...

Produžite svoj život: 10 koraka za srećan, dug i lep život

Kada je reč o prihrani, ne morate kupovati sredstva puna hemikalija, već bilke možete nahraniti prirodnim sastojcima koje već imate u kući.

Skoro svima je poznato da je talog od kafe odlična prihrana i da štiti od štetočina, ali malo je poznato koliko vam u negovanju cvećamože pomoći jedna namirnica - banana!

Bananaje bogata vitaminima B grupe, vitaminom C, E i beta karotenom. Od minerala izuzetno je bogata kalijumom, a sadrži i magnezijum, kalcijum, fosfor, fluor i cink.

Sledeći put kada budete jeli banau sačuvajte koru, jer osim što možete napraviti odličnu prihranu za biljke, smanjićete i nivo otpada.

Kako da napraviti super prihranu od banana?

Uzmite 5 kora od banane i makazama iscepkajte na sitne delove, pa stavite u teglu od litar i popunite do vrha teglu vodom. Teglu poklopite i ostavite da odstoji na tamnom mestu 3 dana.

Dobićete braon tečnost koju treba d aprocedite uz pomoć levka, a zatim sa dobijenom tečnom prihranom zalivajte biljke jednom nedeljno.

Vaše biljke će na prirodan način dobiti dodatne minerale i vitamine.

Izvor: Lovesensa