Postoje razne varijacije za farbanjejaja prirrodnim bojama, ali neke od njih nisu toliko uspešne, jer postoji posebna metoda da jaja prime boju od namirnica.

Ako želite da ofarbate jaja prirodnim bojama, onda koristite bela jaja, jer se na smeđoj ljusci boja neće tako lepo i intezivno primiti. Takođe, neophodno je da jaja u prirodnojbojistoje duže nego u klasičnim bojama za farbanje jaja.

Pročitajte još:

Farbanje jaja za Uskrs - istopite ovu namirnicu i napravite divne šare na jajima: mali trik za predivan efekat mermera (VIDEO)

Novi trik za farbanje jaja u lukovini: ruska blogerka oduševila Internet - pogledajte kakvu šaru je napravila na uskršnjim jajima (FOTO)

Pratite sledeće postupke za dobijanje zelene, crvene i žute boje jaja:

Zelena

Iseckajte 1/2 kg spanaća i stavite u šerpu, a zatim dolijte 1l vode i dodajte 2 kašike alkoholnog sirčeta. Stavite jaja u vodu sa spanaćem da se skuvaju i ostavite posle ključanja da se kuva još 20 minuta.

Žuta

Dodajte 3 pune kašike kurkume u 1 litar vode, pa ubacite 2 kašike alkoholnog sirćeta i jaja. Ostavite psole ključanja još 20 minuta da se kuva.

Crvena

Iseckajte cveklu srednje veličine i stavite u šerpu sa 1 l vode i 2 kašike alkoholnog sirćeta. Ubacite jaja i ostavite da se kuvaju oko 30 minuta.

Jaja izvedite iz šerpe i stavite u teglu, a zatim dolijte obojenu tečnost do vrha tegle i ostavite da odstoje u tegli sa bojom 15 sati.

Izvadite jaja iz tečnosti i ostavite da se osuše, a zatim ih poređajte u dekorativnu uskršnju korpu.

Izvor: Lovesensa