Predmeti imaju sposobnosti da upiju energiju svog vlasnika, naročito ako je reč o metalu ili drvetu. Sigurno vam se nekad dogodilo da nađete neki predmet i da vam izgleda simpatično, ili da pomislite da je to dobar znak. Uglavnom se veruje da je pronalazak novca sreća, posebno kovanica, a u energetskom smislu ovo može doneti izuzetno lošu energiju u vaš život i dom.

Ako pronađete ove 3 stvari, nikada ih ne donosite kući:

1. Novac

Kovanice, kao i novčanice od papira, upijaju energiju osobe koja ih je poslednji put držala u rukama. Verovalo se da ukoliko pronađete novčić na ulici da je to sreća, ali zapravo je on izvor rizične energije koju ne treba unositi u svoj dom. Ukoliko ipak odlučite da pokupite neki sitan novac kada ga pronađete i ne možete da ga vratite vlasniku, onda ga potrošite na nešto beznačajno. Lako stečen novac, u ovom slučaju pronađen, treba lako i potrošiti.

2. Ogledalo

Još su naši preci smatrali da ogledalo emituje određenu energiju, a u feng šuiju je izuzetno pažljivo opisano kako i gde upotrebiti ogledalo u domu da ne bi privlačilo lošu energiju. Veruje se da je ogledalo osetljivo na biopolje vlasnika, pa ukoliko tuđe ogledalo unesete u svoj dom, to može narušiti energetsko polje u vašoj kući.

3. Nakit

Nakit izuzetno upija energiju vlasnika, posebno kada je od zlata ili srebra. Prvo, to bi mogao da bude porodični nakit koji se prenosio sa generacije na generaciju, upijajući svaki put sve više i više nove energije. Za neke ljude nakit predstavlja amajliju, pa zrači dodatnomn energijom. I za ovaj predmet se smatralo da donosi sreću, ali zapravo može biti izvor negativne energije. Burme se često bacaju kao vid problema u ljubavnom životu, pa ako pronađete tuđi prsten nikako ga ne bi trebalo unositi u svoj dom.

Izvor: Sensa