Na životnom putu srećemo razne ljude, od kojih su neki biti loši, toksični i energetski vampiri koji vam crpe energiju, loše utiču na vaše biopolje i donose lošu sreću. Dovoljan je samo jedan razgovor sa takvim osobama i vaša energija, raspoloženje i samopouzdanje može opasti.

Kako se zaštiti od nesreće i toksičnih ljudi? Prema feng šui tradiciji i verovanju različitih kultura postoji nekoliko predmeta koji vam mogu pomoći da se zaštitite od negativne energije. Moguće je da svaki od njih već imate kod kuće.

- Džepno ogledalo - akjo nosite ovo ogledalo sa sobom, veruje se da njegov odraz, odnosno refleksija, odbacuje od vas negativne vibracije.

- Srebrni prsten - može postati moćan talisman koji štiti od tuđe negativnosti. Zaštitna svojstva srebra su poznata već dugo. Srebro može brzo i efikasno blokirati negativne energetske tokove drugih ljudi, štiteći i prečišćavajući vaše biopolje.

- Igla - prema starom verovanju igla je snažna odbrana od negativnosti. najčešće se kačila za unutrašnjost odeće na bočnoj strani. Veruje se da štiti od loših misli, negativnosti i loše sreće.

- So - prema feng šuiju so se često koristi za čišćenje energije i može se sipati u uglove vašeg stana i na prozorsku dasku, a veruje se da može brzo ukloniti negativnost iz kuće. Možete je koristitit tako što čete očistiti podove sa rastvorom morske soli i vode, ali je moižete pomešati sa biljkom čičak i držati u vrećici u domu kao vid talismana ili dekoracije. 

Izvor: Sensa