Osim što su lepe i donose duh prirod eu dom, sobne biljke mogu upiti negativno zračenje i tako sačuvati vaše zdravlje. Određene biljke pročišćavanju vazduh u zatvorenoj prostoriji tako što apsorbuju elektromagnetno zračenje naših uređaja. Deluju tako što detoksikuju vazduh i jačaju naš imuni sistem.

Neke vrste sobnih biljaka uzimaju sav ugljen-dioksid prisutan u prostoriji, a zatim ga pretvaraju u svež kiseonik koji nam omogućava da bolje dišemo. Održavanje ovih biljaka može vam pomoći da budete energičniji, smanjite nivo stresa i učestalost glavobolja koje su često povezane sa zračenjem.

Evo koje cveće treba da imate u kući ako želite da smanjite zračenje:

1. Sukulente - Ova biljka je zapravo veoma korisna za poboljšanje kvaliteta vazduha. Možete je držati pored računara na radnom ili kancelarijskom stolu.

2. Kaktus - mati kaktus oko računara može biti veoma moćan i pomoći u apsorpciji ambijentalnog zračenja koje kaktus odbija iz vaše kancelarije ili spavaće sobe, i može učiniti da se osećate bolje na poslu. Takođe, negovanje kaktusa kompaktne veličine može vam zaista pomoći da imate svež vazduh u prostoru.

3. Zeleni ljiljan (pauk biljka) - ova biljka može značajno smanjiti zagađenje vazduha. Upija zračenje i omogućava vam da udahnete svež vazdah kod kuće ili u kancelariji. Veruje se da zeleni ljiljan, pored toga što prečišćava vazduh, crpi i upija negativnu energiju iz prostorija, zbog čega je čest izbor za kancelarije i poslovne prostore.

4. Aloja Vera - Izuzetno popularna zbog svojih prednosti za kožu, lekoviti i nezi kose, ova divna biljka nikada ne prestaje da nas impresionira svojim beskrajnim kvalitetima. Aloja vera takođe smanjuje visok nivo zračenja i pretvara ga u kiseonik koji može da se diše. Najbolje je da ih u kući držite pored uređaja koji najviše zrače.

5. Fikus - Ova izuzetno dekorativna biljka upija štetno zračenje i uspešno čisti vazduh. Fikus neutrališe duvanski dim, smanjuje koncentracije ugljen-dioksida, ugljen-monoksida i trielina, hemikalije koja se nalazi u lepkovima, bojama i lakovima.

Izvor: Sensa