Aloe vera je biljka koja odgovara svim tipovima kože. Sadrži vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu, kao i brojne minerale i aminokiseline. Njena nežna tekstura je najpoznatija po savršenoj hidrataciji koju pruža koži. a poznato je da aloja vera može smanjiti iritacije, ima antiokisidativno i detoks dejstvo na kožu lica, štiti kožu i jača njen imauniitet, ali može smanjiti bore, znakove starenja i učiniti d akoža duže ostane elastična i zategnuta.

Umesto da kupujete skupe kozmetičnke proizvode, možete isprobati sjajan trik sa aloa verom koji se koristi za podmlađivanje, a iskustva ističu da ukoliko s eupotrebljava preventivno i redovno, aloa vera može učiniti da imate lice koje izgleda čak 10 godina mlađe. Donosimo vam recept za ledene aloja vera kockice za tretiranje kože lica.

Potrebni su vam lisovi aloa vere, ali biljka koja nije mlađa od 3 godine. Ne zalivajte cvet dve nedelje. Zatim odsecite u korenu, umotajte u tamni papir i čuvajte 2 nedelje u frižideru. U tako nepovoljnim uslovima za biljku, u ćelijama aloje se formiraju posebne supstance, koji se nazivaju biogeni stimulansi. Oni pobuđuju vitalnu aktivnost ćelija. Nakon toga isperite biljku provrelom vodom i sameljite je u mašini za mlevenje mesa (može i blender). Procedite dobijenu kašu kroz gazu tako da dobijete sok od aloja vere - eliksir mladosti. Pošto se dobija dosta soka, većina se može zamrznuti i čuvati u zamrzivaču i koristite po potrebi u medicinske ili kozmetičke svrhe.

Dobijeni sok možete koristiti tako što ćete tuferom redovno čistiti lice, ili ćetega nanositi dva puta nedeljno kao masku. Kada zamrznete sok u kalup za led, možete dobijene kockice iskoristiti na sledeći način:

  • obrišite lice kockom leda
  • Pomešajte 1 kocku sa umućenim žumancetom ili kašičicom meda i napravite masku za lice
  • Pomešajte 1 kocku sa 1 kašikom maslinovog ulja - preporučuje se zimi
  • Pomešati 1 kocku sa mlekom u prahu
  • Ko ima masnu kožu, razblažite sok od aloe sa sokom od limuna 1:4 i obrišite lice

Napomena: Pre upotrebe aloe na koži, važno je da utvrdite da li ste alergični i konsultujete se sa svojim dermatologom ukoliko imate osetljivu kožu lica.

Izvor: Sensa