Svi bismo voleli da što duže ostanemo mladoliki. U tu svrhu koristimo razne tretmane, kreme i pomagala. Postoji jedna drevna metoda, poreklom iz Kine, koja je poslednjih godina postala popularna širom sveta. Radi se u gua ša kamenu. To je specijalno dizajnirana pločica, najčešće izrađena od rozenkvarca ili žada, a koristi se za masažu.

 U Kini se koristila za masažu celog tela, naročito leđa. Prema kineskoj medicini veruje se da kroz telo struji energija či, koja mora biti uravnotežena da bismo bili zdravi. Zbog toga se gua ša najviše koristi za masažu bolnih mesta jer veruju da tako razbijaju energetske blokade i omogućavaju nesmetan protok energije. Pokreti koji se pritom izvode liče na struganje kože, a na ovaj način se stimulišu mišići, podstiče protik krvi i limfne tečnosti, što pospešuje oslobađanje od toksina.

Ova čudotvorna pločica, tj.kamen našla je primenu i u oblasti lepote. Pošto pospešuje cirkulaciju krvi, samim tim se dovodi kiseonik, podstiče regeneracija, zateže se koža, stilumiše proizvodnja kolagena, a sve to ima velikog udela u tome kako ćemo izgledati.

Masaža gua ša kamenom pomaže da se spreči nastanak novih i ublaže postojeće bore, konturiše lice i koži daje bolji tonus i lepši sjaj.

Njavažnije je da se masaža radi redovno, ali i pravilno, u tačno određenom određenom smeru. Pre masaže hidrirajte lice kremom ili serumom. Pokreti treba da budu nežni, nikako previše agresivni, tj. bolni.

Kako se pravilno koristi gua ša kamen pogledajte u videu ispod:

Masaža lica gua ša pločicom TikTok/allyoucanface

Izvor: Sensa