Zelene biljke oplemenjuju svaki prostor, čina da u vašem domu zavlada duh prirode i lepote. Međutim, one nisu samo dekorativni detalji koje ćete držati na policama, prema feng šuiju, biljke imaju moć da privuku novac, ljubav i sreću.

Sa druge, naučne strane, biljke imaju sposobnost da poprave zdravlje u vašem domu preko vazduha, ali vas oslobode i od stresa koji je okidač za mnoga oboljenja.

Otkrivamo koje biljke pomoću korenja i lišća upijaju hemikalije i tako pročišćavaju vazduh u domovima:

1. Fikus - Dekorativan, i rado viđen u svakom domu sa svojim velikim i egzoičnim liskama, fikus je i odličan čistač vazduha. Smatra se da lišće fikusa čisti vazduh od različitih vrsta supstanci koje se nalaze u sredstvima za čišćenje masnoća.

2. Mirni ljiljan (ženska sreća) - Čisti vazduh od amonijaka koji se nalazi u nekim sredstvima za čišćenje, i odlično je sredstvo u borbi protiv hemikalija.

3. Zeleni ljiljan ili pauk biljka - Nije zahtevna za održavanje, savršeno će se slagati sa vašim kućnim ljubimcem jer ne sadrži nijednu otrovnu supstancu koja može da im šteti. Glavna prednost zelenog ljiljana jeste što je savršen čistač vazduha od zagađenja. Zbog toga se preporučuje da ga u stanu drže ljudi koji žive u velikim gradovima.

4. Aloe vera - Koristi se u kozmetici kao eliksir lepote, a odlična je kada je reč o sankcionisanju hemikalija iz duvanskih proizvoda. Gel aloa vere pomaže kod opekotina, oštećenja kože, ali i smanjuje znakove starenja i hidrira kožu lica na prirodan i neverovatno zdrav način.

5. Senseverija ili biljka zmija - Ovu biljku još nazivaju i "svekrvin jezik", dekorativna je, a prema feng šuiju, može biti talisman za privlačenje novca. Senseverija upija razne gasove iz vazduha i laka je za održavanje.

Izvor: Sensa