U feng šuiju postoje određena pravila uređenja prostora koja su značajna za tok energije u kući. Feng šui se najpre bazira da dom bude uredan, otvoren i da energija bude povoljna, a tu je posebno važno postavljanje ogledala. Smatra se da ogledala imaju svojstvo da odražavaju (i efikasno umnožavaju) stvari u vašem domu.

Posebno značajno mesto u domu prema feng šuiju jeste hodnik, odnosno ulazni prostor, jer kroz njega energija ulazi i izlazi iz doma. Zapravo ovaj prostor predstavlja filter za energiju, zato je važno pravilno ga urediti. U večini hodnika postoji ogledalo, ali važno je izbeći greške koje se mogu nepovoljno odraziti po energiju.

Prema feng šuiju, ogledala postavljena u hodniku se generalno smatraju pozitivnim. Međutim, kada su postavljeni na kraju hodnika, mogu usporiti protok energije u vašoj kući. S druge strane, može biti sjajno da ih podesite tako da se u njima odražvaju stepenice u vašem domu, ako ih imate, jer tako možete povećati vizuelno prostor.

Stručnjaci za feng šui ne preporučuju postavljanje ogledala direktno preko puta ulaznih vrata, već na zid na kojem su vrata postavljena. Ulazna vrata su veoma važna u feng šuiju, pa kada okačite ogledalo, povežete ga sa namerom, kao što je proširenje mogućnosti u vašem životu.

Ogledalo u kojem se vide ulazna vrata je najlošiiji izbor, ali zato možete da ga zakačite na vrata. Osim što estetski može da bude drugačije i zanimljivo, energija u vašem domu će slobodno kružiti - izlaziti i izlaziti iz prostora.

Izvor: Sensa