Polako se približavamo dočeku Nove godine, danu kada se slavi novi početak, širi se pozitivna energija i u vazduhu su pozitivne vibracije. Tokom novogodišnjih praznika mnogi dekorišu kuću, uređuju svoj prostor i čine ga što prijatnijim. Feng šui takođe podrazumeva određena pravila za uređenje i dekoracijudoma za Novu godinu, posebno kada je reč o kućenju novogodišnjejelke.

Feng šui saveti za sređivanje kuće za Novu godinu:

1. Očistite dom - Pred ulazak u novu godinu vreme je da očistite dom od nepotrebnih stvari. Kuća treba da bude uredna, bez previše predmeta kako bi energija u domu mogla povoljno da cirkuliše. Reciklirajte ili poklonite sve što vam više ne prija, ne pomaže i ne služi.

2. Napravite pozitivnu atmosferu - U domu napravite povoljnu atmosferu, zapalite sveće, ukrasite kuću, pustite muziku. Neka sve sluti na radost. Nova godina je dan kada treba izbegavati konflikte, važno je da se povežete sa bliskim ljudima, da pokažete svoju ljubav i zajedno probudite iskre romantike, sreće i zajedništva.

3. Najbolji pokloni - Prema feng šuiju, pokloni za Novu godinu treba da budu povezani sa zdravljem. Na primer, možete dragoj osobi pokloniti članarinu za teretanu ili bazen, uplatiti masažu ili režim ishrane kod nutricioniste. Takođe, možete pokllanjati i odeću, nešto mekano , lepo i toplo. Izbagavajte novac kao poklon, bolje je da to bude neki znak pažnje od srca koji ima značenje.

4. Feng šui za novogodišnju jelku - Najbolje boje za ukrašavanje jelke za doček 2023. godine su crna, tamnoplava i svetloplava, u skladu sa energijom Crnog Vodenog Zeca, u čijem znaku je prema kineskom horoskopu sledeća godina. Savršeni su za izbor odeće i za izbor ukrasa za jelku. Najbolje mesto za postavljanje novogodišnjejelke prema feng šuiju određuje se u zavisnosti od toga šta želite da privučete:

– Istok za porodičnu i zdravstvenu sreću

– Jugoistok za privlačenje bogatstva i sreće za finansijski uspeh

– Jug zbog slave i reputacije

Nepovoljan položaj jelke je ispod stepeništa, u kuhinji, kao i da postavite jelku okrenutom prema toaletu. Važno je da proverite da li su lampice na jelci ispravne. Izbegavajte da postavite jelku tako da blokira put ka izlazu iz kuće, odnosno da ometa slobodno kretanje kroz dom. Takođe, ne preterujte sa ukrasima, održavajte ravnotežu.

Izvor: Sensa