Pripreme za Uskrs su već počele, pa u prodavnicama možete primetiti razne boje za farbanje jaja, ukrase, dekoraciju, alate... Ali ovoga Uskrsa možete da napravite nešto svoje i potpuno autentično - ukrasite jaja od stiropora. Pored farbanja pravih jaja koje se podrazumeva, ukrašavanja i izdvajanja jajeta čuvarkuće, već godine možete na dekroativan način obogatiti uskršnju korpu i dopuniti je šarenim i ukrasnim jajima od stiropora.

Portrebno je da kupite obilčna jaja od stiropra, a onda da se razmaštate i napravite mala umetnilčka remek-dela. U ovaj projekat možete uključiti i mališane, a osim što ćete se zabaviti, uradićete nešto lepo i kreativno u prazničnom duhu. Donosimo vam nekoliko ideja kako možete da ukrasite jaja od stiropora:

Ukrasite jaja ekološkim materijalima, na primer sa konopcem kojim možete da obmotate jaje i pričvrstite ga lepkom, pa dodajte razne ukrase, detalje i šljokice.

Premažite jaje od stiropora lepkom, pa ga potpuno prekrijte šljokicama. Možete se igrati i lepkom po jajetiu crtati oblike ili naneti lepak samo na polovinu jajeta, a onda na te delove nanesite šljokice.

Jaje od stiropora možete oblebbiti i papirom na koji ste napisali lepe poruke ili isečcima iz novina.

Možete "obući" jaje u pletena "odelca" od vunice. Pletenje i heklanje su idealni načini za opuštanje, a učiniće da budete dvostruko kreatvni.

Kao i obična, i jaja od stiropora možete farbati tehnikom dekupaža. Kako da to izvedete, pročitajte OVDE.

Možete od jaja od stiropra praviti životinjice, pa tako lepiti kolaž papir i prviti pile, zalepiti uši do papira i napraviti zeku...

Deca takođe mogu ukrasiti jaja od stiropora plastelinom. Potrebno je da rukama formiraju oblike, a zatim da nanesu na jaje od stirpora.

Možete iseći aluminijumsku foliku ili ukrasni papir, a zatim na jajima od stiropora lepiti i stvarati prava mala remek dela.

Jaja od stiropora možete i farbati klasičnom bojom za jaja, ali i temperama, flomasterima i akrilnim bojama. Jedan od najpopularnijih trikova za farbanje jaja od stiropora jeste u peni za brijanje. Napunite posudu penom za brijanje, nanesite različite boe po peni, nakapajte, a onda polako po površini oojene penevaljajte jaje. Dobićete predivne šare.

Izvor: Sensa