Ideja da živimo u prirodi, okruženi drvećem i zelenilom, u maloj kući, mnogima zvuči primamljivo, ali retko ko je spreman da se odvaži za taj korak. Nakon hipoteka, raznih izazova, života u stanu, par iz Vašingtona, Džejmi i Dejv, odlučili su da naprave svoju mini kuću od kontejnera za transport robe.

Pošto je Dejv radio u metalnoj industriji, sklapanje kontejnera za njih nije bio izazov. Ipak, tokom izgradnje kuće iz snova dogodile su se razne teškoće, od nedovoljno sredstava sa uvođenjem struje i vode, kao i zdravstveni problemi, ali na kraju, uz naporan rad i puno volje, uspeli su da ostvare svoju želju.

Za izgradnju doma iskoristili su dva kontejnera jedan od 12 m i drugi od 6 metara. Osim što kuća izgleda autentično spolja, unutra imaju sve što im je potrebno. Kuhinju sa šankom, prostor za ručanje, mini dnevnu sobu, kupatilo, mesto za skladištenje, a spiralnim stepenicama se penju u divnu i svetlu spavaću sobu. Ono što posebno oduševljava kod ove kuće jeste terasa na koji se izlazi iz dnevne sobe.

Youtube/Printscreen/Living Big In A Tiny House OD KONTEJNERA ZA TRANSPORT NAPRAVILI SU ČAROBAN MALI DOM

Na svom domu radili su vikendom jer su preko nedelje morali da odlaze na posao, ali trud se zaista isplatio. Oko kuće sređuju divnu baštu i kako navode, žele da stvore svoj mali rajski vrt.

U videu ispod pogledajte kako izgleda ovaj mali autentičan dom u Vašingtonu!

Izvor: Sensa