Ukoliko imate mali stan, znate koliko je važno da se maksimalno iskoristi prostor. Inspiraciju za uređenje stana od 35 kvadrata može vam pružiti jedan mali i savršeno sređen stan u Manili (Filipini).

Vlasnik stana želeo je da napravi prostor u kojem može da se radi od kuće, kuva, uživa u filmovima i zabavlja. Otvoren prostor podrazumeva spavaći deo, dnevni boravak i trpezariju u jednom, dok su izdvojeni prostor za skladištenje, kuhinja i kupatilo.

U otvorenom prostoru se nalazi ogledalo koje čini da prostor izgleda veće. U kuhinji je napravljena kombiancija otvorenih i zatvorenih ormarića, kako bi izgledalo zanimljivije, a umesto ručki na kuhinjskim delovima, nalaze se rupe za prste kako bi sve bilo puno praktičnije.

Na više mesta u domu postoje klizna vrata koja skrivaju prostor za skladištenje. U celom stanu vlada kombinacija zelene, boje drveta, crne i bele. Kuhinja je od ostalog dela stana izdvojena i zelenim pločicma koje predstavljaju "granicu" između ovih prostora.

Youtube/Printscreen/NEVER TOO SMALL STAN OD 35 KVADRATA PRETVORIO JE U SUPER DOM U KOJEM IMA SVE: Pogledajte kako da maksimalno iskoristite mali prostor

U delu koji je namenjen za opuštanje je ugaona garnitura, a postavljen je veliki televizor koji može da se gleda i iz spavaćeg dela. Krevet za spavanje je izdignut od ostatka prostoriji na drvenoj platformi, a u toj platformi se nalazi i prostor za skladištenje. Spavaći deo od dnevnog deli i pult koji može da se koristi kao radni sto za rad od kuće.

Ulaz u kupatilo je iza kliznih vrata u kuhinji. Sva klizna vrata su prozirna i napravljena od polikarbonata - čine da prostor deluje svetlije i prostranije.

U kupatilu su se poigrali sa bojama i teksturama, pa je tako zanimljiva kombinacija roze i zelene, korišćenje mešavine raznih materijala u kupatilu je pomoglo da izgradnja bude i ekonimičnija.

Posebnu lepotu ovom stanu daje osvetljenje koje je pažljivo postavljeno kako bi stan bio što svetliji, ali i delovao prostrano. Ovaj stan je pravi primer kako pametno i maksimalno možete iskoristiti malu kvadraturu i imati u njoj sve što vam je potrebno.

Izvor: Sensa