Kompanije koje se bave bojama, smatraju da će 2024. godine definitvno plava biti najaktuelnija. Takođe su predstavile različite nijanse plave kao očekivane boje koje će dominirati enterijerom 2024. godine, kao što su Upward SV 6239 i Renew Blue.

Plava je nesumnjivo boja koju treba da gledate u narednoj godini, i zato se posvećujemo ovoj uzbudljivoj nijansi. Otkrivamo vam kako možete da uredite enterijer i da vašem domu date sasvim jedan nov i moderan izgled. Direktor marketinga boja Su Veden, kaže da su najpopularnije boje inspirisane prirodom.

enterijer plava boja svetlija
Shutterstock 

Drugi stručnjak za boje Su Kim plavu boju povezuje sa mirom i blagostanjem i smatra da će se zbog toga naći u mnogim domovima, sledeće godine. Helen Šo, direktor marketinga boja u Bendžamin Muru, kaže da će ključni trend u 2024. godini da bude jaka i intezivna plava boja, upravo zbog osećaja udobnosti. Takođe smatra da je plava jedna od najomiljenijih nijansi na svetu, jer simboliše  poverenje, harmoniju i odgovornost. Na mnogo načina možete da ukrasite prostor plavom bojom. Ovo su neke od opcija za dekoraciju doma.

plava boja
Shutterstock 

Postoji dosta boja koje se lepo uklapaju sa plavom, kao što je na primer narandžasta, topli tonovi stvaraju osećaj harmonije i pozitivne energije. Može da se iskombinuje na razne načine, tako što ćete da dekorišete orman, policu ili kredenac. Narednih godina u modi će biti primorski šik. Porasla je popularnost oko svetlijih nijansi, kao što je bela, koja se dobro slaže sa plavom bojom. S jedne strane neutrališe njenu jačinu, a sa druge naglašava kontrast i otvara prostor. Ako želite da svoj dom ulepšate svežom nijansom za narednu godinu, onda je plava očigledan izbor.

Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte i feng šui za 2024. godinu. Kako da privučete sreću i novac.

BONUS VIDEO: 

Francuski stil uređenja doma TikTok/hummusbirrd

   Izvor: Sensa