Prema feng šuipravilima prostor ispod kreveta treba da bude otvoren, odnosno da imamo otvoren tok energije koji bi trebalo da ravnomerno cirkuliše našim telom tokom noći. Gomila stvari koje možda držite ispod kreveta stvara zbrku energije koja se apsorbuje u vaš nesvesni um dok spavate, što je veoma loše. Ostavite prostor ispod kreveta prazan i redovno ga čistite.
Jedini izuzetak od feng šuija pravila „ništa ispod kreveta“ je kada ispod kreveta držite ono što se zove kutija sa blagom.
To je specifičan feng šui alat za slanje određene želje i namere, odnosno za otvaranje našeg nesvesnog ja za mogućnost da te želje ostvarimo.

Kakva je to feng šui kutija?

Kvalitet kutije je važan jer će izazvati veću ili manju energetsku vibraciju. I zato je preporuka da izaberete što kvalitetniju kutiju. Čvrsti poklopac će predstavljati sigurniju i stabilniju energiju, a otvorena kutija će imati više „otvoreniji” i „primajući” tip energije. Oba su podjednako dobre, zavisi šta želite da manifestujete.
Što se materijala tiče postoje takođe brojne opcije. Drvo je temelj i zadržava energiju delovanja i rasta. Fino obrubljeni kovčeg od zlata (može i imitacija), srebra ili optočen nakitom pojačaće osećaj izobilja. Staklo će stimulisati energiju "bistrine". Pletene sugerišu prirodno kretanje i podstiču fleksibilnost. Zemljana ili keramička kutija sugeriše energiju pažnje i brige.

Šta staviti u kutiju?

Pre nego što stavite stvari u kutiju, zapitajte se: "Šta će me zaista učiniti srećnom/srećnim?" Ideja je da pronađemo predmete koji predstavljaju ona srećna osećanja koja želimo da privučemo u život.
Stavite u kutiju predmete koji će podstaći određenu želju da se manifestuje u vašem životu: 

  • ako želite obilje i novac, stavite u kutiju razne novčanice, zlatni nakit, zlatnike, dukate, dragulje, drago i poludrago kamenje, kristale... Izbegavajte da stavljate gomilu novčića. 
  • ako želite da privučete ljubav, u kutiju stavite prirodne mirise, crvene sveće, mirisne kreme i ulja.

Energetski uticaj kutije sa blagom će se osetiti gde god da je postavite ispod svog kreveta, ali najbolje mesto je ispod sredine, u nivou pupka. Na ovaj način direktno suptilno „hranite“ energiju unutar kutije – baš kao što majka hrani fetus kroz pupčanu vrpcu.
Kutiju sa blagom treba pregledati i osvežiti svaka tri meseca, pipe atma.hr.

Možda će vas zanimati i feng šui pravila za 2024. godinu - kako da privučete više novca.

BONUS VIDEO: