KOJE BILJKE TREBA DA IMATE U KUĆI ZA PRIVLAČENJE NOVCA, SRODNE DUŠE I USPEHA: Ako gajite ovaj cvet, stiže vam bogatstvo!

Koje biljke privlače novac, ljubav, uspeh i sreću - feng šui saveti za gajenje cveća!

Youtube/Printscreen/ Goodful

Biljke prema feng šuiju imaju veliki energetski uticaj u svakom prostori. One osvežavaju dom, unose element prirode, šire pozitivne vibracije i čiste vazduh. Postoje biljke za koje se smatra da mogu učestvovati energetski u privlačenju željenih stvari u život. Evo o kojem cveću je reč i kako ono deluje na određene aspekte našeg života:

Za privlačenje bogatstva - Veruje se da sukulente pomažu u postizanju finansijskog uspeha i da privlače obilje. To su biljke sa suvim zemljištom koje skladište vodu u listovima, kao što su: biljke iz zemalja sa sušnom klimom koje mogu da skladište vlagu u listovima, kao što su gasterija, konofitum i krasula ("drvo novca"). Prema narodnim verovanjima, preporučljivo je zakopati novčić u saksiju sa krasulom kako biste privukli obilje.

Za privlačenje ljubavi - Ruže ispunjavaju život ljubavlju i nežnošću. A očaravajuće i slatke arome cveća - poput ljiljana, orhideja, jasmina, donose pozitivno romantično raspoloženje. Veruje se da je za pojačavanje seksualne želje prikladna svaka biljka sa glatkim ili zakrivljenim linijama i oblicima cveća i listova.

Za pronalaženje srodne duše najčešće se neguje spatifilum, poznatija kao ženska sreća. Prema narodnim verovanjima, ova biljka pomaže da pronađete pravu ljubav, podstiče bračno blagostanje, unosi ljubav i harmoniju u kuću.

Muškarci treba da dobiju anturijum (drugo ime mu je "muška sreća" ili "flamingov cvet"). Ovaj cvet se smatra simbolom hrabrosti, raspiruje strast među ljubavnicima i pojačava emocionalnu i senzualnu privlačnost kod partnera.

Za izbacivanje negativne energije iz kuće - Kaktusi se hrane negativnom energijom: "usisavaju" svađe i negativnost, "filtriraju", a zatim vraćaju dobru energiju. Ublažavaju napetost kod kuće i prerađuje katran i dim bolje od mnogih biljaka u sobama u kojima postoji duvanski dim.

Za privlačenje kreativnosti i uspeha na poslu - Za inspiraciju se preporučuje šareno cveće, kao i svetlo listovi. Posebno povoljne boje su žute, roze, narandžasta. Biljke koje su pozitivne u ovom sektoru: bendžaminov fikus, geranijum, kroton, koleus, ehmeja, begonija, nefrolepis. Ove biljke podstiču razvoj kreativnih sposobnosti i daju snagu da se izborimo sa raznim preprekama.

Za privlačenje uspeha u učenju - Difenbahija će koristiti onima koji studiraju ili se bave naukom, jer pomaže u boljem pamćenju, koncentraciji i analiziranju. Fikus i kroton podstiču da završite započeti posao. Krokus i peršun se preporučuju neodlučnim ljudima, jer imaju energiju koja usmerava na pravi put.

Za unutršnji mir se preporučuje azeleja - Smatra se da ova biljka štiti dom od laži, stresa i neizvesnosti. Aloja vera čisti i poboljšava emocionalnu atmosferu, a ciklama podstiče pozitivne vibracije.

Bez obzira da li će vam biljke doneti uspeh, novac ili ljubav, njihovo prisustvo u kući svakako će učiniti atmosferu prijatnijom, dom lepšim, a vama će poboljšati raspoloženje.

Izvor: Sensa