Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam rumba govori o ljubavi

Rumba na hiljadu načina govori o ljubavi, prepuštanju i čaroliji odnosa, ali nas uči i da je za istinsko uživanje u odnosu sa drugim bićem neophodno da se dobro osećamo u svojoj koži...

  Izvor: Foto: Dalibor Danilović

Tajni, nevidljivi sastojak svakog pokreta u plesu je emocija.

"Dok budete učili rumbu i savladavali korake shvatićete zašto je ples u paru najzahtevnija plesna disciplina", priča Dragana Marković, plesač i saradnik plesnog kluba "Aurora".

"Dok uživamo u muzici, pazimo na svoje korake i držanje, a istovremeno učimo da obraćamo pažnju podjednako i na pokrete i na signale drugog sa kojim delimo zagrljaj. Ples nas uči da je ljubav međuigra i da je za ljubav i ples potrebno dvoje. A rumba je, baš kao i ljubav - pokret tela izazvan emocijom na određenu melodiju.

Partnerska joga: ples emocija i erotske privlačnosti...

Polazna ideja rumbe i jeste odnos muškarca i žene. Problemi na koje nailazimo u plesu mogu biti i problemi sa kojima se susrećemo u vezi. Igra je neutralni teren koji nas grli i možda ih prevaziđemo na bezbolniji način, da rešimo i otplešemo našu ljubavnu priču kako u sali tako i u realnom životu".

"Osnovna ideja da muškarac vodi a plesačica prati može delovati prirodno i lako, ali se i ona uči i vežba. Voditi znači davati signale u kom smeru i u kom trenutku se partnerka kreće...", kaže Dejan Barać, direktor plesnog kluba "Aurora", međunarodni plesni sudija i trener.

sta_nam_rumba_govori_o_ljubavi_2
Izvor: Foto: Dalibor Danilović

"Muškarac daje sigurnost, stabilnost, zaštitu, svojim stavom uliva poverenje i pravi atmosferu kako bi se žena iskazala i pokazala na pravi način, u svoj svojoj lepoti. Ovakva podela uloga (iako ne deluje tako na prvi pogled) u potpunosti postavlja ženu u prvi plan i daje joj priliku da pokaže svoju lepotu i eleganciju u najboljem mogućem svetlu.

Muškarac i žena u plesu su kao ram i slika - jedno drugo upotpunjuju i nigde se tako jasno ne vidi uzajamna pomoć i preplitanje energija kao u rumba plesu. Tu možete videti i koji su vaši potencijalni problemi u vezi. Na primer, neke žene ne prepoznaju signal, a nekad je jako teško pustiti muškarca da vodi. Kruna dolazi onda kada uskladimo ritam i uz osmeh shvatimo da se razumemo."

Ples života...

Dragana dodaje kroz osmeh da "harmonija i sklad u plesu nastaju kada spoznamo da je u plesu i odnosu harmonično ono što je zajedničko. Do te tačke mora da se slomi i prevaziđe mnogo sopstvenih barijera - nesigurnost, problem sa poverenjem ali i spoznaja da i druga strana koja vas vodi takođe mora da uči isto koliko i mi i da savladava svoje barijere, strahove i emotivne blokade. Ponekad očekujete da on zna da vas vodi pa se i nesvesno ljutite kad pogreši."

Kada postoji zajednički cilj, a cilj je uvek lepota i harmonija, shvatićete da je vreme nebitno i zato ne dopustite da vas ono opterećuje. Vreme za učenje i usklađivanje partnera je individualno. Rumba je podjednako dobra i za muškarce i za žene jer gradi samopouzdanje i navodi vas da posmatrate sopstveno telo i pokrete u potpuno drugom svetlu i jača uverenje da prvo morate biti sigurni u svoje korake i u harmoniji sa sobom da biste ušli u odnos sa nekim drugim.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj