Pre nego što nastavite da trenirate, zapitajte se preterujete li u vežbanju. Poznato je da fizička aktivnost pospešuje metabolizam. Ali, da li ona tako deluje na svakoga?

Pritisnite ovu tačku na stopalima i izbacite toksine iz organizma: kako da primenite akupresuru tokom vežbanja joge

Lin Dženet Risajtis, američka holistička nutricionistkinja i autorka niza knjiga The Plan, koje nude metode gubitka viška kilograma i poboljšanja zdravlja, tvrdi da telo previše fizičke vežbe može da percipira kao stres, pa počinje da luči niz hormona koji, na kraju, usporavaju metabolizam.

Međutim, pitanje je šta nekome predstavlja previše fizičke aktivnosti. Budući da smo svi različiti, ne postoji univerzalan odgovor za sve, piše nutricionistkinja. Neki od znakova da se previše iscrpljujete su: umor, razdražljivost, povećan apetit nakon treninga, akne, promene raspoloženja, povrede i pojačano opadanje kose.

Uklanja blokade u telu, sprečava bolest tkiva i negativnost: zašto odmah treba početi sa vežbanjem Jin joge

Ako primetite takve simptome, nutricionistkinja savetuje da smanjite broj nedeljnih treninga ili promenite tip fizičke vežbe. „Prestanite da se mučite i pronađite šta vam najviše odgovara i ono što je najvažnije – pronađite aktivnost koja je zabavna, bavite se onim što obogaćuje vaš duh“, zaključuje je Lin Dženet Risajtis.

Izvor: Lovesensa