Pravilno disanje aktivira metabolizami podstiče harmoniju i balans u telu. Vežbe disanja mogu podstaći metabolizam da dobro funkcioniše i doprineti u sagorevanju masnih naslaga.

Ove vežbe disanja nisu magična formula za mršavljenje, jer bez izbalansirane ishrane i fizičke aktivnosti nije moguće skinuti višak kilograma. Ipak, vežbe pravilnog disanja, preciznije disanje dijafragmom, svakako su jedan od aktivatora metabolizma.

Pročitajte još:

Najjednostavnije vežbe za mršavljenje: rade se kod kuće, a najviše kilograma skida hodanje u mestu (VIDEO)

Moj put ka savršenoj liniji: afirmacije za mršavljenje

3 joga vežbe za uspešno mršavljenje: ovo su najbolji joga položaji za skidanje kilograma

Sa disanjem dijafragmom aktivira se veliki broj kupolastih mišića koji su smešteni ispod rebara. Njihova aktivnost podstiče potrošnju energije, a isporučeni dodatni kiseonik aktivira cirkulaciju krvi i optimizuje funkcije unutrašnjih organa i pozitivno utiče na metabolizam.

Ovo disanje možete vežbati stojeći, sedeći i ležeći .

Stavite dlanove na stomak (ispod rebara) i počnite da udišete stomakom i brojite do 8. Fokusirajte se na to kako se vaš stomak pomera sa svakim udahom i izdahom.

Udišući brojite do 8 i počnite polako da izdišete iz stomka isto brojeći polako do 8. Nakon izdaha izbrojite do 4 i ponovite postupak.

Samo 10 minuta ovog dijafragmičnog disanja dnevno imaće pozitivan efekat na vaše zdravlje, metabolizam i enegetski potencijal.

Izvor: Lovesensa