Najlakše je napraviti tako što se cvetovi karfiola veličine kokica stave u kesicu sa zatvaračem, lagano se posole i začine kajenskim začinom, prahom habanero ili sušenim čilijem uz dodatak delikatesnog kvasca.

Vegetarijanski recepti: pečeni krompir s jogurtom i jakim začinima (RECEPT)

Kesica sa karfiolom se zatvori i lagano trlja među rukama da bi se začini ravnomerno rasporedili po „kokicama". Nije potrebno dodavati ulje jer so, zbog trljanja, izvlači tečnost iz karfiola pa začini dobro prianjaju uz buduće „kokice". Za manje od pet minuta vrhunski delikates je spreman i filmsko veče može da počne.

Cvekla tropikana sok: šargarepa + 3 vrste voća (ZDRAVI RECEPTI)

Među sirovim namirnicama koje su iznenađenje svakako jest i keleraba koja narezana u obliku prženih krompirića i začinjena s malo ulja, soli, kurkume i ljute paprike spremno konkuriše tradicionalnom premasnom prženom prilogu. Važno je samo odabrati mladu glavicu i užitak je zagarantovan.

Izvor: Sensa klub