Ove palačinke se spremaju od brašna od spelte, koje je izvrstan izbor za osobe koje pate od alergija, kao i bademovo ili ovseno mleko, koje je odlična alternativa za sve one koji su osetljivi na laktozu.

Kako da brzo i lako napravite zdrave palačinke sa ovsenim pahuljicama (RECEPT + BEZ BRAŠNA)

Svežu notu ovoj omiljenoj poslastici daje sok od narandže, koji obiluje vitaminom C.

Neizostavan dodatak u ovoj varijanti palačinki je šumska kraljica borovnica, koja, osim što osvaja punoćom ukusa, obiluje i zdravim antioksidansima.

Sastojci:

  • 100 g zamrznutih borovnica
  • 135 g speltinog brašna
  • 1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 zamena za jaje (1 kašičica mlevenog lana + 3 kašičice vode ili 1 kašičica chia semenki + 1/3 šolje vode)
  • 90 ml bademova ili ovsenog mleka
  • 1 i 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 1 i 1/2 kašike meda
  • 30 ml svežeg soka od narandže

Makrobiotičke palačinke od soje sa pekmezom

Priprema:

U borovnice umešajte kašiku brašna pa ih stavite u frižider.

U jednoj posudi izmešajte suve sastojke. U drugoj posudi izmešajte vlažne sastojke. zamjenu za jaje, mleko, med, sok od narandže, ulje i ekstrakt vanile. Zatim suve sastojke dodajte vlažnim.

Pecite palačinke na srednje jakoj vatri dok se sa svake strane ne zarumene. Poslužite ih sa medom, kriškama sveže narandže i borovnicama.

Izvor: Alternativa za vas