Za doručak češće jedite zob ili kinou, ili na bezglutenski tost, na primer, stavite pasulj i dodajte grilovane shitake gljive i paradajz - kalorijska vrednost ovog obroka je minimalna, a sitost duže traje.

Nemojte hranu da sečete na sitno jer što su komadi veći, to ćete duže morati da žvaćete, a sporo žvakanje vodi do bržeg osećaja sitosti.

Krompir zauzima prvo mesto na lestvici S.I. hrane, ali ima viši glikemijski indeks, što znači da će, nakon što smo ga pojeli, brže da ispusti šećer u krv, a to nije dobro. Kako bismo usporili brzo ispuštanje glukoze, uz krompir moramo da kombinujemo namirnicu niskog glikemijskog indeksa. Stoga, na primer, krompir koji ste prethodno izboli viljuškom, ispecite s korom u rerni.

Nakon pečenja ga presecite, po vrhu stavite kuvano sočivo sa zelenim povrćem. Ovo je zdrav obrok nižeg glikemijskog indeksa i visoke zasitnosti koji ujedno nivo glukoze u krvi održava stabilnom.

Supu od povrća nemojte u potpunosti da izmiksujete, nego ostavite krupnije komade povrća ili, još bolje, jedite klasičnu supu s većim komadima povrća.

Birajte bezglutenski hleb sa semenkama zato što semenke umanjuju viši glikemijski indeks hleba.

Plavu ribu kombinujte s testeninom, pa ćete nakon takvog obroka dugo da budete siti.

Voće za voćne salate seckajte na krupnije komade!

Izvor: Sensa