Sutlijaš je jedan odomiljenih domaćih poslastica u svakom domu, a evo kako da ga napravite u zdravoj varijanti sa dodatkom kurkume, piše Lepa & srećna.

Ukusan veganski kolač koji se sprema brzo i lako: evo kako da napravite kolač sa trešnjama i bademom (RECEPT)

Sastojci:

  • 1 l kozjeg mleka
  • 1 i po čaša pirinča okruglog zrna
  • 1 l vode
  • 2 kašike pirinčanog brašna
  • 2,5 čaše sitnog šećera
  • 2 lista rezetle ili štapić vanile 
  • 1 kašičica cimeta 
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 2 kašičice kurkume u prahu

Veganski kolač iz blendera: kako se pravi najbrži kremasti slatkiš od jagode (VIDEO + RECEPT)

Priprema:

Pirinač oprati, naliti s litar vode i kuvati dok sva voda ne uvri. U pirinač dodati hladno mleko i nekoliko puta promešati dok ne provri. 

U međuvremenu u činiji pomešati pirinčano brašno, kurkumu, đumbir, cimet, vanilu i čašu hladne vode. U to dodati dve kutlače pirinča s mlekom, izmešati i polako sipati u šerpu sa sutlijašem. Po želji dodati i list rezetle (rozetle).

Uz povremeno mešanje kuvati još 10 minuta, potom dodati šećer i uz mešanje još malo kuvati. Sutlijaš sipati u posude za serviranji I dobro rashladiti. Ko želi, pre serviranja ga može posuti cimetom u prahu.

Izvor: Lepa & srećna