Sutlijaš je jedan odomiljenih domaćih poslastica u svakom domu, a evo kako da ga napravite u zdravoj varijanti sa dodatkom kurkume, piše Lepa & srećna.
Sastojci:
- 1 l kozjeg mleka
 - 1 i po čaša pirinča okruglog zrna
 - 1 l vode
 - 2 kašike pirinčanog brašna
 - 2,5 čaše sitnog šećera
 - 2 lista rezetle ili štapić vanile
 - 1 kašičica cimeta
 - 1 kašičica đumbira u prahu
 - 2 kašičice kurkume u prahu
 
Priprema:
Pirinač oprati, naliti s litar vode i kuvati dok sva voda ne uvri. U pirinač dodati hladno mleko i nekoliko puta promešati dok ne provri.
U međuvremenu u činiji pomešati pirinčano brašno, kurkumu, đumbir, cimet, vanilu i čašu hladne vode. U to dodati dve kutlače pirinča s mlekom, izmešati i polako sipati u šerpu sa sutlijašem. Po želji dodati i list rezetle (rozetle).
Uz povremeno mešanje kuvati još 10 minuta, potom dodati šećer i uz mešanje još malo kuvati. Sutlijaš sipati u posude za serviranji I dobro rashladiti. Ko želi, pre serviranja ga može posuti cimetom u prahu.
Izvor: Lepa & srećna