Sastojci:

  • 1 srednja glavica karfiola iskidana na manje komade
  • ½ šolje brašna od nauta
  • ½ šolje vode
  • kašika rastopljenog putera ili gija (ghee)
  • kašičica belog luka u prahu
  • ½ šolje nekog ljutkastog sosa
  • ½ kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. U srednoj činiji pomešajte brašno od nauta, vodu, beli luk u prahu i so. Umutite dok ne dobijete glatku smesu.
Uvaljajte komade karfiola u ovu mešavinu, tako da se svako parče dobro obloži. Potom poslažite karfiol na blago nauljeni pleh za pečenje. Pecite 15 minuta, pri čemu posle 7 do 8 minuta okrenete svaki komad.

U međuvremenu, dobro izmešajte u velikoj činiji istopljeni puter i ljuti sos. Kada se karfiol zapeče, izvadite ga iz rerne i svako parče umočite u mešavinu ljutog sosa. Ponovo vratite karfiol na pleh za pečenje i pecite još 25 minuta dok ne postane hrskav. Ostavite da se malo ohladi, pa servirajte.

Izvor: Zdrava hrana