Sastojci (za 1 šolju namaza):
- 2 velike ili nekoliko manjih tikvica (otprilike 800 g)
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ kašičice krupne morske soli
Priprema:
Rernu zagrejte na maksimum (najčešće je to 250 °C) i uključite program „gril s ventilatorom“. Tikvice po dužini nasecite na šnite debele 5 mm. U maloj činiji pomešajte ulje i so. Tiganj za pečenje prekrijte masnim papirom, uredno složite šnite tikvica u jednom sloju i četkicom ih premažite mešavinom soli i ulja.
Pecite 15 do 18 minuta ili dok tikvice dobro ne porumene. Pečene šnite stavite u blender i izmiksajte u glatki namaz.
Ako vam je ukus ovakvog namaza suviše blag, pojačajte ga dodavanjem uobičajenih sastojaka za humus: svežeg belog luka, limunovog soka i tahinija.
Izvor: Sensa
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi