Sastojci:
- 2 mlade tikvice, srednje veličine
- 500 g svežeg ili sremskog sira
- 3 jajeta
- 2 do 3 kašike kisele pavlake
- 1/2 dl maslinovog ulja
- morska so
- sveže mleveni crni biber
- 600 g heljdinih kora za pitu
- mineralna voda
- maslinovo ulje
- kašičica sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 °C. Mlade tikvice oprati i izrendti na krupno. Kada otpuste vodu, ocediti. U činiji pomešati sir, jaja, pavlaku, dodati oceđene tikvice, so, biber i maslinovo ulje.
U manjoj činiji pomešati mineralnu vodu, ulje i sodu bikarbonu.
Heljdine kore mogu biti deblje i tanje, a za svaku jufku upotrebiti dve ili tri kore.
Svaku koru poprskati mešavinom vode i ulja, a poslednju filovati pripremljenim filom.
Zavijene jufke poređati na pleh pokriven papirom za pečenje i premazati ih preostalom količinom fila i mešavine mineralne vode i ulja.
Peći oko 30 minuta, dok pita ne porumeni.
Izvor: Coolinarika
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!