Isprobajte slatkiš neprolaznog i uvek aktuelnog ukusa. 

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 3 kašike putera od badema ili nekog drugog putera od orašastih plodova ili semenki po vašem izboru
  • 3 kašike sirovog ili nezaslađenog kakaa u prahu
  • kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 šoljice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mleka

Domaći integralni kolač sa jabukama i orasima: recept za mirišljavu i ukusnu poslasticu koju ćete brzo zavoleti

Priprema:
Sve sastojke, osim preliva od bele čokolade, stavite u blender i mutite mikserom dok ne postane glatko. Ulijte mešavinu u kalupe za sladoled, ubacite štapiće i zamrznite na 4 do 6 sati, dok se ne stisnu. Pripremite papir za pečenje i stavite sa strane dok se ne stegnu. Kad se sladoledi stvrdnu, izvadite ih iz kalupa (lakše će izaći ako kalup na trenutak umočite u vruću vodu) i umočite ih u preliv od bele čokolade. Premestite ih na papir za pečenje i vratite u zamrzivač na trenutak kako bi se bela čokolada stegla. Poslužite i uživajte.

Greška broj 1 sa maslinovim uljem: ako ovo radite, dobićete mnogo neželjenih kilograma

Preliv od bele čokolade:

  • šoljica (240 ml) sirovog kakao putera, otopljenog
  • šoljica (240 ml) sirovih makadamija oraščića
  • 1/4 šoljice (60 ml) pirinčanog slada ili meda
  • malo kokosovog ili nezaslađenog bademovog mleka ili vode

Stavite kakao maslac, makadamija oraščiće i pirinčani slad u blender velike snage i mutite mikserom dok ne postane glatko. Dodajte malo kokosovog mleka u mešavinu, ako je pregusta.

Izvor: Lovesensa