Sastojci:
(4 osobe)
- 300g bundeve
- 150g krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 200 g klasične ili biljne pavlake za kuvanje
- mleveni biber
- začin od povrća ili so (po ukusu)
- kašika ghee maslaca ili biljno ulje
Priprema:
Istopite ghee maslac ili zagrejte biljno ulje. Kada se masnoća zagreje dodajte sitno seckani crni luk, a zatim soli i bibera po ukusu. Isecite bundevu i krompir na jednake kriške, prelijte ih vodom i dodajte proprženi luk, pa poklopite i dinstajte dok krompir ne omekša.
Kada se sastojci skuvaju ispasirajte ih u blenderu ili pomoću miksera. Mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Smesu začinite, sipajte u šerpu i stavite na šporet. Kada smesa proključa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte.
Napomena: nakon dodavanja pavlake smesa ne sme ponovo da proključa jer se gubi fina tekstura.
Izvor: Coolinarika