Sastojci:
(4 osobe)
- 300g bundeve
- 150g krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 200 g klasične ili biljne pavlake za kuvanje
- mleveni biber
- začin od povrća ili so (po ukusu)
- kašika ghee maslaca ili biljno ulje
Priprema:
Istopite ghee maslac ili zagrejte biljno ulje. Kada se masnoća zagreje dodajte sitno seckani crni luk, a zatim soli i bibera po ukusu. Isecite bundevu i krompir na jednake kriške, prelijte ih vodom i dodajte proprženi luk, pa poklopite i dinstajte dok krompir ne omekša.
Kada se sastojci skuvaju ispasirajte ih u blenderu ili pomoću miksera. Mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Smesu začinite, sipajte u šerpu i stavite na šporet. Kada smesa proključa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte.
Napomena: nakon dodavanja pavlake smesa ne sme ponovo da proključa jer se gubi fina tekstura.
Izvor: Coolinarika
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost