Sastojci:

  • 1,5 šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća crvena ili zelena paprika
  • 10 crnih maslina
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 manja tikvica
  • 150 g pečuraka
  • so
  • 100 ml ulja
  • peršun
  • 1 kašika suve nane

Priprema:

Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom u odnosu 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost. U posebnoj, većoj posudi zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.

Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu. Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte. 

Dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle. Pospite odozgo iseckan peršun i služite.

Izvor: Bonapeti/Stil