Sastojci:
- 1,5 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća crvena ili zelena paprika
- 10 crnih maslina
- 1 šargarepa
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 manja tikvica
- 150 g pečuraka
- so
- 100 ml ulja
- peršun
- 1 kašika suve nane
Priprema:
Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom u odnosu 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost. U posebnoj, većoj posudi zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.
Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu. Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.
Dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle. Pospite odozgo iseckan peršun i služite.
KAKO PREBOLETI RASKID I ŠTA POSLE? Lajfkouč Ana Rodić nam otkriva prelomni momenat kad je ljubavi kraj
NAJSTARIJI TEST LIČNOSTI: U Kini su pre više od 2.000 godina ovako otkrivali najveće vrline i mane
7 NAČINA DA POSTANETE SIGURNIJI U SEBE I POBEDITE TREMU U JAVNOSTI: Kako treba da pričate i kakve pokrete da pravite
3 ZNAKA REŠIĆE SUKOBE IZ PROŠLOSTI: Ulazak u sezonu Ovnova donosi turbulentne odnose, dosta očekivanja i izvinjenja
DNEVNI HOROSKOP ZA 19. MART 2024. GODINE: Jedan znak će rešiti svoje dugogodišnje probleme, a nekome će doći nova ljubav