Kesten je bogat prehrambenim vlaknima, koji snižavaju masnoće u krvi, a sadrži veoma malo kalorija. Idealna je poslastica za zimske dane, pogotovo ako se od njega napravi ovakva torta, piše Stil.
Sastojci za kore:
- 200 g mlevenih oraha
- 150 g meda
- 250 ml soka od pomorandže
- 200 g šećera (smeđi)
- 2 vanilin šećera
- 300 g brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
Fil:
- 750 g kesten pirea
- 50 g pekmeza od kajsije
- 200 g seckanih oraha
- 3 kašike ruma
Glazura:
- 200 g posne čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Pomešati sve potrebne sastojke za kore. U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.
Fil: Sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.
Ređati red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru.
Izvor: Stil
ODGOVORITE SAMO NA JEDNO PITANJE KADA POSTAVLJATE CILJEVE: Shvatićete da postoji više puteva do onoga što želite
3 ZNAKA HOROSKOPA PRATI LJUBAVNA SREĆA 23. NOVEMBRA: Tranzit Meseca i Merkura im donosi slobodu i nov pogled na partnera
AMAZON NOVI PARTNER TELEKOMA: Svetski, a naš!
5 ZNAKOVA DA U ŽIVOTU PRISTAJETE NA MANJE NEGO ŠTO ZASLUŽUJETE: Nezadovoljstvo će ugušiti vaše darove - izađite iz senke
9 KORAKA DA PREBOLITE RASKID: Prestanite da ga pratite na društvenim mrežama!