Uksuna zimnska torta savršena je za slavlja - evo kako da napravite sočnu i kremastu poslasticu bez jaja i mleka!

Kesten je bogat prehrambenim vlaknima, koji snižavaju masnoće u krvi, a sadrži veoma malo kalorija. Idealna je poslastica za zimske dane, pogotovo ako se od njega napravi ovakva torta, piše Stil.
Sastojci za kore:
- 200 g mlevenih oraha
- 150 g meda
- 250 ml soka od pomorandže
- 200 g šećera (smeđi)
- 2 vanilin šećera
- 300 g brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
Fil:
- 750 g kesten pirea
- 50 g pekmeza od kajsije
- 200 g seckanih oraha
- 3 kašike ruma
Glazura:
- 200 g posne čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Pomešati sve potrebne sastojke za kore. U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.
Fil: Sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.
Ređati red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru.
Izvor: Stil