Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite svoj zimski začin za bolji imunitet (RECEPT)

Prema tradicionalnom učenju ajurvede, naša probavna vatra ili agni je izuzetno značajna jer pomaže da što više nutrijenata iz hrane bude iskorišćeno na pravi način.

  Izvor: Shutterstock

Agni predstavlja motor i pokretač našeg tela koji osnažuje ne samo naše varenje već i imunitet, vitalnost, energiju i jasnoću uma. Tokom ovog peripda u godini važno je da sačuvamo našu probavnu vatru snažnom. Možete napraviti svoj miks začina i prilagoditi ga svom tipu doše.

Povezane vesti

Mešavina začina za imunitet

Sastojci:

  • 3 kašičice mlevenog turmerika 
  • 3 kašičice mlevenog đumbira
  • 3 kašičice mlevenog korijandera
  • 2 kašičice mlevenog komorača (semena)
  • 1 kašičica mlevenog kima 
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera

Sve sastojke dobro promešajte i stavite u dobro zatvorenu teglicu. Iskoristiti u roku od mesec dana.

Vata doša: ukoliko ste dominantno vata tip dodajte u ovu mešavinu i roze so kao i kašičicu susama.

Pita doša: Zamenite kim i crni biber sušenom nanom i kardamonom.

Kapa doša: Dodajte 1/2 kašičice karanfilića i crvenog ili kajenskog bibera.

Povezane vesti

Svoju mešavinu začina vrlo jednostavno možete koristiti tokom pripreme uobičajenih jela samo je dobro prvo kašičicu začina zagrejati na gi maslacu i zatim ga dodati jelu.

Ovu mešavinu začina možete piti ujutru sa malo limuna i meda, kao čaj i na taj način podstaći cirkulaciju.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj