Sastojci:
- 4-5 crvenih krompira (oko 600 g)
- luk
- 3 pardajza
- paprika
- 2 dl ukuvanog paradajza
- patlidžan
- 1 dl suncokretovog ulja
- so, biber
- 1/4 kašičice suvog bosiljka
- 1/4 kašičice suvog origana
- 1,5 dl sojine pavlake
- kašičica umeboshi sirćeta
- pogačica od mlevenog pirinča ili sir po želji
Krompir narežite na kolutove debljine 5 mm i napola ga skuvajte u slanoj vodi. Luk narežite na polumesece, paradajz, papriku i patlidžan na kolutove. Posudu za pečenje premažite uljem i složite pola količine krompira. Dodajte prstohvat soli i nekoliko kapi ulja. Na krompir stavite luk pa opet dodajte nekoliko kapi ulja. Na luk stavite patlidžan pa papriku i sve prelijte skuvanom paradajzom. Ponovo dodajte prstohvat soli i malo ulja. Na taj sloj stavite ostatak krompira. Umešajte sojinu pavlaku, umeboshi sirće, so i biberpo želji. Prelijte gornji sloj krompira i pospite izrendane pogačice od mlevenog pirinča ili sir. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pokriveno 15 minuta, a zatim bez poklopca još 15 minuta. Izvadite iz rerne, pospite bosiljkom i origanom.
Prilagođeno sa: Sensa.hr
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 21. april 2025: Vodoliji je glava u oblacima, Blizanci su na velikom iskušenju
Šta leči strah, a šta sebičnost i žalost? Mudri citati Vladete Jerotića dodirnuće svako srce
Nedeljni horoskop od 21. do 27. aprila 2025: Neko odlazi na duži put, neko bi mogao da bude žrtva prevare