Sastojci:

  • 4-5 crvenih krompira (oko 600 g)
  • luk
  • 3 pardajza
  • paprika
  • 2 dl ukuvanog paradajza
  • patlidžan
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • so, biber
  • 1/4 kašičice suvog bosiljka
  • 1/4 kašičice suvog origana
  • 1,5 dl sojine pavlake
  • kašičica umeboshi sirćeta
  • pogačica od mlevenog pirinča ili sir po želji

Krompir narežite na kolutove debljine 5 mm i napola ga skuvajte u slanoj vodi. Luk narežite na polumesece, paradajz, papriku i patlidžan na kolutove. Posudu za pečenje premažite uljem i složite pola količine krompira. Dodajte prstohvat soli i nekoliko kapi ulja. Na krompir stavite luk pa opet dodajte nekoliko kapi ulja. Na luk stavite patlidžan pa papriku i sve prelijte skuvanom paradajzom. Ponovo dodajte prstohvat soli i malo ulja. Na taj sloj stavite ostatak krompira. Umešajte sojinu pavlaku, umeboshi sirće, so i biberpo želji. Prelijte gornji sloj krompira i pospite izrendane pogačice od mlevenog pirinča ili sir. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pokriveno 15 minuta, a zatim bez poklopca još 15 minuta. Izvadite iz rerne, pospite bosiljkom i origanom.

Prilagođeno sa: Sensa.hr