Kada se sirova bundeva ispasira i pomeša sa indijskim orahom i kokosovim puterom (ili kokosovim uljem) dobija se veoma kremasta i glatka smesa, bez upotrebe šporeta, a svi oni vitamini i antioksidanti u bundevi ostaju netaknuti.

Sastojci:

Za mus/krem od bundeve:

  • 2 šolje ispasirane sirove bundeve
  • 1 1/2 šolja potopljenog indijskog oraha
  • 6 kašika kokosovog ulja
  • 1/4 šolje vode
  • 1/4 javorovog sirupa

Za koru/osnovu:

  • 1 šolja oraha
  • 1/4 šolje urmi
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice muškatnog oraha
  • Prstohvat soli

Priprema:

Za mus od bundeve: mutiti u blenderu dok se ne dobije glatka smesa.

Za koru/osnovu: u blenderu miksovati orah zajedno sa cimetom i morskom solju dok se ne smrvi.

Dodati urme i blendirati. Ukoliko je potrebno, dodati još urmi dok smesa ne postane testasta. Sabiti u posudu. Ohladiti u frižideru 1-2 sata.

Preko kore preliti mus i ostaviti u frižideru dok malo ne očvrsne.

Izvor: Centar za prirodnu medicinu