Kada se sirova bundeva ispasira i pomeša sa indijskim orahom i kokosovim puterom (ili kokosovim uljem) dobija se veoma kremasta i glatka smesa, bez upotrebe šporeta, a svi oni vitamini i antioksidanti u bundevi ostaju netaknuti.
Sastojci:
Za mus/krem od bundeve:
- 2 šolje ispasirane sirove bundeve
- 1 1/2 šolja potopljenog indijskog oraha
- 6 kašika kokosovog ulja
- 1/4 šolje vode
- 1/4 javorovog sirupa
Za koru/osnovu:
- 1 šolja oraha
- 1/4 šolje urmi
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice muškatnog oraha
- Prstohvat soli
Priprema:
Za mus od bundeve: mutiti u blenderu dok se ne dobije glatka smesa.
Za koru/osnovu: u blenderu miksovati orah zajedno sa cimetom i morskom solju dok se ne smrvi.
Dodati urme i blendirati. Ukoliko je potrebno, dodati još urmi dok smesa ne postane testasta. Sabiti u posudu. Ohladiti u frižideru 1-2 sata.
Preko kore preliti mus i ostaviti u frižideru dok malo ne očvrsne.
Izvor: Centar za prirodnu medicinu
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!