Kada se sirova bundeva ispasira i pomeša sa indijskim orahom i kokosovim puterom (ili kokosovim uljem) dobija se veoma kremasta i glatka smesa, bez upotrebe šporeta, a svi oni vitamini i antioksidanti u bundevi ostaju netaknuti.
Sastojci:
Za mus/krem od bundeve:
- 2 šolje ispasirane sirove bundeve
- 1 1/2 šolja potopljenog indijskog oraha
- 6 kašika kokosovog ulja
- 1/4 šolje vode
- 1/4 javorovog sirupa
Za koru/osnovu:
- 1 šolja oraha
- 1/4 šolje urmi
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice muškatnog oraha
- Prstohvat soli
Priprema:
Za mus od bundeve: mutiti u blenderu dok se ne dobije glatka smesa.
Za koru/osnovu: u blenderu miksovati orah zajedno sa cimetom i morskom solju dok se ne smrvi.
Dodati urme i blendirati. Ukoliko je potrebno, dodati još urmi dok smesa ne postane testasta. Sabiti u posudu. Ohladiti u frižideru 1-2 sata.
Preko kore preliti mus i ostaviti u frižideru dok malo ne očvrsne.
Izvor: Centar za prirodnu medicinu
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.