Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 100 grama tvrdog sira za rendanje
- 200 grama mekog sira
- maslinovo ulje
- peršun
- sušeni bosiljak
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.
Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke.
U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče.
Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.
Izvor: Stil
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi