Ako tražite čudrotvorne kozmetičke proizvode i tretmane koji će pomoći da se rešite celulita i masnih naslaga, pravite veliku grešku, piše Lovesensa.

Ne postoji čudo kada je u pitanju celulit, ali nam priroda može pomoći da se lakše rešimo ovog estetskog i zdravstvenog problema. Nutricionisti ističu da pravilnom kombinacioijom namirnica možete podstaći topljenje masnih naslaga, izbacivanje toksina i zatezanje kože pomoću namirnica koje sadrže kolagen.

Napitak zeleni ratnik jedan je od boljih prirodnih lekova i pomagača kada je u pitanju dijeta, detoksikacija i skidanje celulita. Pije se jednom dnevno dnevno, najbolje ujutru. Jedna doza napitka sadrži 200 zdravih kalorija, od čega su 1 g masti, 92 mg natrijuma, 51,6 g ugljenih hidrata, 10 g vlakana, 30,5 g šećera i 4 g proteina.

Možda vas zbunjuje što napitak sadrži ugljenehidrate i šećer koji su striktno zabranjeni u mnogim dijetama. Međutim, stručnjaci ističu da su ovo zdrave, hranljve kalorije koje se neće pretvoriti u masti, a pomoći će da se osećate sito i smanjiće apetit.

Glavna zvezda ovog napitka su jabuke jer sadrže moćan antioksidant kvercetin, vlakna koja pomažu da smršamo i vitamin C koji je neophodan u borbi protiv pomorandžine kore.

Recept za napitak Zeleni ratnik

Sastojci: 1 krastavac, 2 šargarepe, 1 jabuka, 1 kašika svežeg bosiljka i pola oljuštenog limuna.

Priprema: Sve satojke pomešajte, stavite u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu, odnosno kašasti sok.

U ovaj napitak možete dodati i ovsenepahuljice i dobićete zdrav doručak.

Napomena: Za pripremu soka kosristite samo organsko voće i povrće!

Izvor: Lovesensa