Pečeni krompir sa limunom i belim lukom!

Sastojci:

  • 8 kašika maslaca
  • 1 kg krompira
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 2 limuna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike naseckanih svežih listova origana

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 Celzijusa. Otopite maslac u većoj posudi. Oljuštite i naseckajte krompir veličine 2,5 cm. Krompir dodajte u otopljeni maslac, dodajte maslinovo ulje i dobro pomešajte da se sastojci sjedine. Usitnite čen belog luka i pomešajte ga s 1/4 šolje limunovog soka. Sve to dodajte krompir, posolite i dobro pomešajte, a višak tečnosti ocedite. Krompir prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.Krompir rasporedite u jednom sloju.Pecite dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje oko 35-45 minuta. U međuvremenu naseckajte origano i kad je krompir gotov, pospite origanom i lagano promešajte.

Izvor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr