Divna aroma kakao praha daje ovoj kaši raskošan ukus čokolade, piše Lovesensa.

Sočna, čokoladna i neodoljiva kaša puna je hranljivih materijala. Dobićete sjajan slatki obrok, ali bez šećera i zasičenih masti.

Količina u ovom receptu namenjena je za 12 porcija, a kaša se lako pravi za samo 20 minuta.

Sastojci:

  • 200 g blanširanih lešnika
  • 200 g urmi
  • 400 g ovsenih pahuljica
  • 2 kašike ektrakta vanile
  • 3 kašike kvalitetnog kakao praha
  • 1 pomorandža

Za svaku porciju:

  • 200 ml kokosove vode
  • 1 kašika grčkog jogura
  • 80 g svežeg voća (maline, kupine, banana, jabuka, kruška, pomorandža)
  • 1 štapić cimeta (po želji)

Priprema:

U tiganju na srednjoj vatri pecite blanširani lešnik sve dok ne dobije zlatkastu boju, pa ga stavite u blender. Uklonite koštice od urmi i njih dodajte u blender. Dodajte ovsene pahuljice, vanilin ekstrakt, kakao i izrendanu pomorandžinu koru. Umutite u blenderu dok se sastojci ne sjedine, a zatim sipajte smešu u veću posudu. U smešu dodajte 200 g ovsenih pahuljica i celu smešu stavite u teglu. Smešu možete čuvati i od nje ukupno napraviti 12 porcija čokoladne kaše na sledeći način:

U tiganj sipajte 65 g smeše iz tegle i 200 ml kokosove vode, pa kuvajte uz mešanje dok ne proključa, oko 5 minuta. Kašu sipajte u posudu, dodajte grčki jogurt, sveže voće i cimet.

Uživajte u vašoj zdravoj i ukusnoj čokoladnoj kaši!

Izvor: Lovesensa