Divna aroma kakao praha daje ovoj kaši raskošan ukus čokolade, piše Lovesensa.
Sočna, čokoladna i neodoljiva kaša puna je hranljivih materijala. Dobićete sjajan slatki obrok, ali bez šećera i zasičenih masti.
Količina u ovom receptu namenjena je za 12 porcija, a kaša se lako pravi za samo 20 minuta.
Sastojci:
- 200 g blanširanih lešnika
- 200 g urmi
- 400 g ovsenih pahuljica
- 2 kašike ektrakta vanile
- 3 kašike kvalitetnog kakao praha
- 1 pomorandža
Za svaku porciju:
- 200 ml kokosove vode
- 1 kašika grčkog jogura
- 80 g svežeg voća (maline, kupine, banana, jabuka, kruška, pomorandža)
- 1 štapić cimeta (po želji)
Priprema:
U tiganju na srednjoj vatri pecite blanširani lešnik sve dok ne dobije zlatkastu boju, pa ga stavite u blender. Uklonite koštice od urmi i njih dodajte u blender. Dodajte ovsene pahuljice, vanilin ekstrakt, kakao i izrendanu pomorandžinu koru. Umutite u blenderu dok se sastojci ne sjedine, a zatim sipajte smešu u veću posudu. U smešu dodajte 200 g ovsenih pahuljica i celu smešu stavite u teglu. Smešu možete čuvati i od nje ukupno napraviti 12 porcija čokoladne kaše na sledeći način:
U tiganj sipajte 65 g smeše iz tegle i 200 ml kokosove vode, pa kuvajte uz mešanje dok ne proključa, oko 5 minuta. Kašu sipajte u posudu, dodajte grčki jogurt, sveže voće i cimet.
Uživajte u vašoj zdravoj i ukusnoj čokoladnoj kaši!
Izvor: Lovesensa
Koji je vaš životni moto? Vaša omiljena banana otkriva da li vam je ključ vreme, iskustvo ili zlatna sredina
Sreća stiže za 3 horoskopska znaka 2. aprila 2025: Jezde na talasu optimizma i podstiču druge na promenu
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije