Jela od krompira često su omiljeni izbor za ručak, a sada vam donosimo vegetarijansku varijantu pečenog krompira koji će sigurno postati deo vašeg redovnog jelovnika, piše Lovesensa.
Jedinstvena kombinacija ukusa pavlake, pečenog krompira, luka i začina čini ovu musaku maštovitim, ali i vrlo jednostavnim jelom za pripremu.
Recept za brzu belu musaku
Sastojci:
- 3 šolje pavlake sa niskim procentom masti (može i sojimna pavlaka)
- 2 jajeta
- 150 g kačkavalja
- 1-1/2 kašilice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica svežeg timijana
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite na tanke kolutove i posolite. U pekač sipajte kašiku maslinovog ulja i premažite celo dno posude. Poređajte deo isečenog krompira da prekrijete dno.
Kratko propržite beli luk na maslinovom ulju, pa ubacite u pavlaku. Promešajte, pa deo pavlake premažite preko krompira. Ređajte krompir i pavlaku sve dok ne potrošite sastojke. Važno je da završni sloj bude krompir. Umutite 2 jaja, premažite krompir, pa preko izrendajte kačkavalj. Po želji, dodajte timijan.
Pecite musaku na 250 stepeni.
Izvor: Lovesensa
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
4 cveta unesite u kuću na Uskrs: Donose sreću, mir, ljubav i blagostanje, a jedan žuti buket priziva novac
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte
Mudre misli patrijarha Pavla o hrišćanskim vrlinama: “Nikad nije bilo lako biti čovek među ljudima”