Jela od krompira često su omiljeni izbor za ručak, a sada vam donosimo vegetarijansku varijantu pečenog krompira koji će sigurno postati deo vašeg redovnog jelovnika, piše Lovesensa.

Jedinstvena kombinacija ukusa pavlake, pečenog krompira, luka i začina čini ovu musaku maštovitim, ali i vrlo jednostavnim jelom za pripremu.

Recept za brzu belu musaku

Sastojci:

  • 3 šolje pavlake sa niskim procentom masti (može i sojimna pavlaka)
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 1-1/2 kašilice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica svežeg timijana
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite na tanke kolutove i posolite. U pekač sipajte kašiku maslinovog ulja i premažite celo dno posude. Poređajte deo isečenog krompira da prekrijete dno.

Kratko propržite beli luk na maslinovom ulju, pa ubacite u pavlaku. Promešajte, pa deo pavlake premažite preko krompira. Ređajte krompir i pavlaku sve dok ne potrošite sastojke. Važno je da završni sloj bude krompir. Umutite 2 jaja, premažite krompir, pa preko izrendajte kačkavalj. Po želji, dodajte timijan.

Pecite musaku na 250 stepeni.

Izvor: Lovesensa