Sastojci:

  • 1 manja tikvica
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća paprika
  • 4 čena belog luka
  • veza peršunovog lista
  • 2 jaja
  • 2 kašike prezli pune
  • 2 kašike brašna
  • soli
  • ulje

Priprema:

Tikvicu oljuštiti i narendati kao za jabuke. Šargarepu narendati na sitni na deo za koricu limuna.

Papriku iseći na sitne kockice. Sve posoliti izmešati i ostaviti 10 min.

Ocediti dobro sok rukama.

U ocedjen deo dodati gnječen beli luk, jaja, brašno, prezle i peršunov list.

Sve izjednačiti. U pleh stabiti pek papir i premazati ga uljem.

Praviti pljeskavice i redjati u pleh. Peći na 190 stepeni C 40 min da lepo porumene.

Na pola pečenja tikvice premažite uljem i vratite u rernu. 

Izvor: Bakina kuhinja