Sastojci:
- 1 manja tikvica
 - 1 veća šargarepa
 - 1 veća paprika
 - 4 čena belog luka
 - veza peršunovog lista
 - 2 jaja
 - 2 kašike prezli pune
 - 2 kašike brašna
 - soli
 - ulje
 
Priprema:
Tikvicu oljuštiti i narendati kao za jabuke. Šargarepu narendati na sitni na deo za koricu limuna.
Papriku iseći na sitne kockice. Sve posoliti izmešati i ostaviti 10 min.
Ocediti dobro sok rukama.
U ocedjen deo dodati gnječen beli luk, jaja, brašno, prezle i peršunov list.
Sve izjednačiti. U pleh stabiti pek papir i premazati ga uljem.
Praviti pljeskavice i redjati u pleh. Peći na 190 stepeni C 40 min da lepo porumene.
Na pola pečenja tikvice premažite uljem i vratite u rernu.
Izvor: Bakina kuhinja