POSNI KOKOS ROLAT KOJI SE PRAVI IZUZETNO LAKO: Ne peče se, a od par sastojaka dobićete neverovtan kolač (RECEPT)


Sastojci:

200g urmi
140 g šolji badema
1 kašika kakao praha

Fil:
100g kokosovog brašna
70g indijskog oraščića
10 urmi
ekstrakt vanile
70ml vode

Priprema:

Umočite 200g urmi i badema u vodu da odstoje oko 40 minuta. Zatim ih procedite i sameljite u blenderu. Dodajte kakao prah, promešajte i smesu za testo ostavite da odstoji oko 30 minuta u frižideru.

Fil pripremite tako što ćete potopiti indijske oraščiće u vodi, procediti i samleti u blenderu. Dodajte kokosovo brašno, 10 urmi i ekstrakt vanile, pa sve umutite u blenderu. Postepeno u smesu dodajte vode i mešajte sve dok ne dobijete kremastu smesu koja se lepo razmazuje.

Postavite iznad i ispod smese za koriscu papir za pečenje, pa razvucite oklagijom, napravite kvadrat oko 30 cm. Sklonite gornj sloj papira i premažite koricu filom. Urolajte rolat zajedno sa papirom i ostavite da odstoji oko sat vremena u frižideru. Dobijeni rolat pospite kokosovim brašnem ili seckanim pečenim lešnikom.

Izvor: Lovesensa