Sastojci:
- 400 g cherry paradajza
- 100 g gambora
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje
- timjan
- so
- biber
Postupak:
Paradajze potopite u ključalu vodu, a zatim im odstranite kožu i peteljke. Pleh za pečenje premažite maslinovim uljem, pospite belim lukom i poslažite paradajz. Podlijte s malo maslinovog ulja, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pred kraj pečenja dodajte očišćene i začinjene gambore. Pecite još 3-5 minuta.
Leti što češće pripremajte fini sos od paradajza jer se likopen bolje apsorbuje iz termički obrađenog paradajza uz dodatak ulja. Zato se preporučuje kečap i pasterizovani sok od paradajza
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte
Mudre misli patrijarha Pavla o hrišćanskim vrlinama: “Nikad nije bilo lako biti čovek među ljudima”
Dnevni horoskop za 19. april 2025: Devica uklanja sve prepreke, Ovan se odriče nečeg dragocenog