Kopriva je jedan od najboljih biljnih izvora gvožđa, a sadrži i velike količine fosfora, mangana, kalijuma, magnezijuma, azota i kalcijuma.

Zelje je takođe bogato gvožđem, a sadrži i značajnu količinu vitamina C.

Vegetarijanska supa od divljeg luka: ukusna krem čorba od sremuša (RECEPT)

Evo kako da napravite zdravu zelenu čorbu od ove dve moćne prirodne namirinice.

Recept za čorbu od zelja i koprive

Sastojci:

  • 2 veze želja
  • 300 g mladih listova koprive
  • šaka pirinča
  • veza peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • ulje
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 kašičica soli
  • po želji pavlaka
  • 1 kašičica mlevene paprike

Ručak za detoksikaciju, mršavljenje i alkalizaciju organa: KALIJUMSKA ČORBA je najbolji prirodni lek (RECEPT)

Priprema:

Očistite zelje i koprivu i stavite da se kuvaju na srednjoj vatri. Iseckajte na sitno crni luk, zagrejte ulje u većoj šerpi i dodajte luk, pa dinstajte na blagoj vatri. Izrendajte šargarepu, pa dodajte u luk. Dodajte mlevenu papriku, promešajte, pa sklonite sa vatre.

Skuvanu koprivu i zelje procedite, ostavite malo da s eohladi, pa iseckajte na sitno.

U luk sipajte zelje i koprivu i zajedno sve dinstajte par minuta na blagoj vatri, pa posolite i promešajte. Dolijte pirinač i prelijte vodom.

Kuvajte oko 20 minuta dok pirinač ne bude skuvan, pa dodajte iseckani beli luk i iscekan peršun.

Ostavite da se kuva još par minuta.

Poslužite po želji uz kašiku pavlake.

 Izvor: Lovesensa