Čia semenke su supernamirnica koja se vekovima koristi u službi zdravlja, a danas ih nutricionisti sve više preporučuju.

Ove zdrave i sitne semenke možete dodavati u smutije i salate, ali od njih praviti i moćne napitke i puding. Čia seme upija vodu i pušta lekovitu sluz kada je u tečnosti, a odličlan je izbor za dodatnu hidrataciju organizma. 

Preporučuju se i za mršavljenje i ubrzanje metabolizma, a u kombinaciji sa limunom ili limetom predstavljaju vrhunski eliksir za topljenje viška kilograma.

Donosimo vam napitak sa čia semenkema za mršavljenje koji se pije ujutru, najbolje na prazan stomak. kako bi napitak doneo sjajne rezultate, neophodno je i da korigujete ishranu, jedete više svežeg voća i povrća, izbacite brzu hranu iz svog jelovnika, ali i fizički se aktivirate.

Sastojci:

  • 2 šolje tople vode
  • 1/2 kašičice čia semena
  • 1 kašičica meda
  • 1/2 soka od isceđenog limuna ili limete

Priprema:

Sipajte šolje tople vode, dodajte čia seme i mešajte. Sosajte kašičicu meda i isceđen limun i limetu. Ostavite napitak da odstoji oko sat vremena, a zatim ga poipijte ujutru na prazan stomak.

Napomena. Pre upotrebe napitka posavetujte se sa svojim lekarom. napitak se zbog limunske kiseline ne preporučuje osobama koje imaju gastritis ili osetljiv želudac. 

Izvor: Sensa