Ovakav puding savršen je dodatak slatkim pitama, sladoledima, frapeima i kremastim biskvitima.
Sastojci
- 2 šolje mleka od badema ili mleka od pirinča
- 1 šolja pirinačnog slada
- prstohvat morske soli
- 2 ravne kašike biljnog želatina (agar-agar)
- 1 i po kašika kuzu praha
- 1kašičica ekstrakta od vanile
Priprema
Pomešajte u jednoj šolji 3 /4 bademovog mleka ili pirinčanog mleka s pirinačnog sladom i sipajte masu u malu šerpu. Pospite smešu agar-agar prahom i pustite je da provri na umerenoj vatri. Jedan minut nakon što proključa, promešajte masu pa polako dodajte kuzu i preostalo mleko neprekidno mešajući. Neka ključa na umerenoj vatri 1 do 2 minuta. Zatim sklonite sa ringle, dodajte vanila ekstrakt i izmešajte sve. Masu podelite u četiri male činije za desert i ostavite ih nepokrivene oko 2 sata.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 19. april 2025: Devica uklanja sve prepreke, Ovan se odriče nečeg dragocenog
Ove 2 stvari nikad ne treba da tražite od partnera: Ako poželite da on bude ovakav, nađite drugog
3 lekcije Uskrsa za svaki dan: Koje poruke najvećeg hrišćanskog praznika možemo da primenimo uvek i svuda?