Jesen je vreme bukovača, hranljivih pečuraka koje snižavaju masnoću u krvi, bore se protiv visokog krvnog pritiska, imaju antibiotička i antialergijska svojstva i jačaju imunitet.
Bilo da ih volite u čorbama ili prelivima, snabdeće vas vitaminima A, C, D i E, jodom, selenom, kalijumom, cinkom kao i kvalitetnim proteinima koji su najsličniji onima životinjskog porekla. Njihov moćni sastojak jesu vlakna cerealije koja vezuju i izbacuju iz organizma nagomilane toksine. Usporavaju proces starenja zbog udela hlorofila koji regeneriše tkiva. Svežih bukovača ima u jesen, a ponekad ćete na panjevima i zimi naići na njih. Čak ni pri organizovanoj proizvodnji bukovača ne koriste se nikakve hemikalije koje imaju štetne posledice po zdravlje ljudi.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!