Jesen je vreme bukovača, hranljivih pečuraka koje snižavaju masnoću u krvi, bore se protiv visokog krvnog pritiska, imaju antibiotička i antialergijska svojstva i jačaju imunitet.
Bilo da ih volite u čorbama ili prelivima, snabdeće vas vitaminima A, C, D i E, jodom, selenom, kalijumom, cinkom kao i kvalitetnim proteinima koji su najsličniji onima životinjskog porekla. Njihov moćni sastojak jesu vlakna cerealije koja vezuju i izbacuju iz organizma nagomilane toksine. Usporavaju proces starenja zbog udela hlorofila koji regeneriše tkiva. Svežih bukovača ima u jesen, a ponekad ćete na panjevima i zimi naići na njih. Čak ni pri organizovanoj proizvodnji bukovača ne koriste se nikakve hemikalije koje imaju štetne posledice po zdravlje ljudi.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Kako da reagujete na uvredu? Frojdova tehnika 3 ogledala stavlja svakog ko hoće da vas ponizi tamo gde treba
Koji je vaš skriveni potencijal? Srce otkriva da li u vama čuči duh avanturiste ili ste pak uplašeni vizionar
Radost se vraća u život 3 horoskopska znaka 11. aprila 2025: Na svim poljima osećaju se kao milion dolara