Bademovo mleko uglavnom morate da napravite sami, jer ga nema u prodaji. Iako je danas bademovo mleko neuobičajeno, tokom Srednjeg veka je često navođeno u receptima, budući da tada kravlje mleko nije bilo lako dostupno i brzo se kvarilo.
Ukus bademovog mleka je predivno blag, malo je ređe nego sojino i kravlje mleko, ali zato ima finu aromu svežeg marcipana. Na isti način kao i bademovo, moguće je pripremiti i mleko od sirovih lešnika, sirovog semena suncokreta ili sirovih indijskih oraha (koji se kod nas nažalost ne prodaju). Mleko od badema trajaće u frižideru 2 dana.
Recept:
Isperite dobro i potopite sirovi badem preko noći, ili na nekoliko sati. Prospite vodu od natapanja i dodajte 3 puta više čiste vode (izvorske ili filterisane). Kod pravljenja mleka od badema, možete i da preskočite natapanje, ali će biti ukusnije ako pustite da bademi omekšaju u vodi pre mlevenja. Osim ovoga, natapanjem se inicira proces klijanja badema, pri čemu se stvaraju veoma korisni enzimi.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!