Sastojci:

  • 3 krupnija jajeta
  • 85 g šećera
  • 75 g oštrog brašna
  • 50 ml otopljenog maslaca

Kompot

  • 300 g šećera
  • 5 svežih listova žalfije
  • 2-3 trake korice limuna
  • zvezdasti anis
  • štapić cimeta
  • 3 karanfilića
  • malo naribanog đumbira
  • 2 kesice čaja Earl Grey
  • 200 gr suvih šljiva (bez koštica)
  • 100 gr sušenih kajsija
  • 100 gr sušenih brusnica
  • 100 gr suvog grožđa
  • jedna jabuka, oljuštena i iseckana na kockice
  • jedna kruška, oljuštena i iseckana na kockice
  • 4 sveže šljive bez koštica
  • 300 ml slatke pavlake

Rastopite šećer u 300 ml vode, dodajte začine i korice limuna, a kad provri sklonite s vatre. U drugu posudu stavite da provri 2 litra vode i stavite kesice čaja. Nakon nekoliko minuta ih izvadite, a čaj neka ostane da vri na tihoj vatri. U čaj dodajte suve šljive i ostavite nekoliko minuta dok ne omekšaju. Zatim ih izvadite, ocedite i stavite u sirup sa začinima. Postupak ponovite s ostalim sušenim i svežim voćem. Nakon toga voće prokuvajte u sirupu oko 5 minuta, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

Testo:

Umutite penasto jaja sa šećerom, umešajte brašno i dodajte otopljeni maslac. Testo pecite u podmazanom plehu obloženom masnim papirom oko 15-20 minuta dok ne dobije zlatnožutu boju. Kad bude pečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite nekoliko minuta pa prevrnite testo na pripremljeni papir za pečenje. Zarolajte testo i ostavite nekoliko minuta, a za to vrijeme umutite slatku pavlaku.

Raširite pečei rolat, namažite ga šlagom i na njega poslažite oceđeno voće iz kompota (stavite voća onoliko koliko stane, a ostatak poslužite uz rolat). Umotajte testo u aluminijsku foliju i ostavite u frižideru preko noći.