Sastojci:
- 3 kašicice susamovog ulja
- 2 šolje skuvanog i očišćenog kestenja
- 1 luk, iseckan sitno
- 1 praziluk, samo beli deo, iseckan na kolutiće
- 4 šolje bujona od povrća
- 4 pune kašičice bele miso paste
- malo seckanog peršuna, majčine dušice ili drugog začinskog bilja po izboru
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi, pa dodajte luk i praziluk. Propržite, pa nakon 5 minuta dodajte kestenje. Nalijte bujonom i kuvajte oko 15 minuta na umerenoj vatri. Sačekajte da se čorba malo prohladi, pa je ispasirajte štap-mikserom ili u blenderu. Stavite čorbu ponovo na plamen da proključa, pa odvadite nekoliko kašika i u tome razmutite miso pastu. Umešajte razmućenu miso pastu u čorbu i isključite plamen. Ostavite čorbu poklopljenu da odstoji 3 minuta, pa ukrasite začinskim biljem po izboru.
Savet: Oni koji jedu meso, mogu dodati u čorbu i malo barenog belog mesa (trudite se ipak da to onda bude domaća koka, koja je slobodno odgajana i prirodno hranjena. Vodu od barenja mesa u ovom slučaju koristite kao bujon za pripremanje čorbe).
Napomena: recept je za četiri osobe!
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Šta način na koji držite čašu govori o vama? Saznajte da li ste stidljivi, dobrodušni ili proračunati
5 horoskopskih znakova uvek nađe način da se obogate: Nije puka sreća, već sposobnosti i dar da uoče priliku
Dnevni horoskop za 12. april 2025: Strelac sreće stare drugove, Ribama je sve jasno u vezi s partnerom