Sastojci:
- 3 kašicice susamovog ulja
- 2 šolje skuvanog i očišćenog kestenja
- 1 luk, iseckan sitno
- 1 praziluk, samo beli deo, iseckan na kolutiće
- 4 šolje bujona od povrća
- 4 pune kašičice bele miso paste
- malo seckanog peršuna, majčine dušice ili drugog začinskog bilja po izboru
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi, pa dodajte luk i praziluk. Propržite, pa nakon 5 minuta dodajte kestenje. Nalijte bujonom i kuvajte oko 15 minuta na umerenoj vatri. Sačekajte da se čorba malo prohladi, pa je ispasirajte štap-mikserom ili u blenderu. Stavite čorbu ponovo na plamen da proključa, pa odvadite nekoliko kašika i u tome razmutite miso pastu. Umešajte razmućenu miso pastu u čorbu i isključite plamen. Ostavite čorbu poklopljenu da odstoji 3 minuta, pa ukrasite začinskim biljem po izboru.
Savet: Oni koji jedu meso, mogu dodati u čorbu i malo barenog belog mesa (trudite se ipak da to onda bude domaća koka, koja je slobodno odgajana i prirodno hranjena. Vodu od barenja mesa u ovom slučaju koristite kao bujon za pripremanje čorbe).
Napomena: recept je za četiri osobe!
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!